vrijdag, 14 april 2023

Bijzondere collecties met hele lage inscriptie nummers

Sommige projecten waren er echt vroeg bij, toen er nog geen infrastructuur was zoals nu. Deze projecten moesten zelf een Bitcoin node + Ord draaien en zelf inscriben. Het is bijzonder dat er toen toch hele collecties zijn uitgebracht en daarnaast ook nog eens met een unieke stijl. De prijzen van deze werken liggen wat hoger natuurlijk, want vroege inscriptienummers zijn waardevol. Af en toe kijk ik toch even of er eentje voor een betaalbare prijs wordt aangeboden…

Planetary Ordinals #498 – #1103

We beginnen met een van de eerste collecties: vanaf #498. Onder de 1000 wordt door veel Ordinal verzamelaars ook wel de holy grail genoemd en dat is ook wel te zien aan de prijs. Op dit moment staat #986 te koop op Ordswap voor 1.18 BTC… Helaas is er weinig te vinden over deze collectie, zelfs geen twitter account. Misschien is dat ook wel mooi en moet het artwork voor zichzelf spreken. Dat doet het ook vind ik, zo vroeg inscribed en dan deze objecten met deze naam. Het verhaal kan je zelf invullen. Het artwork is simplistisch, maar ik vind het net genoeg. Door de goedgekozen kleuren en het is een interessant object, heeft iets mysterieus. Hebben.

De hele collectie is hier te bekijken: gamma.io/ordinals/collections/planetary-ordinals

Ordinal Smokes #2503 – #3756

Je bent (waarschijnlijk) een developer, miner of echte Bitcoiner en komt al in het begin in aanraking met Ordinals. Daarnaast ken je een kunstenaar en besef je dat dit de kans is om een collectie te inscriben… Wat doe je? Je inscribed joints, sigaretten en sigaren! En dat is precies wat Ordinal Smokes is, een collectie van 69(!) rookwaren. Toen ik het voor het eerst zag was ik al fan, want hoe bedenk je zoiets. Dit staat er gewoon voor altijd op. En ze zijn nog mooi gemaakt ook, dat betekent dat al een tijd voor de eerste inscription er is begonnen aan het artwork. De eerste Ordinal Smoke is #2503, de laatste #3756, de hele collectie is dus sub 5000. Ik heb zelf een Smoke kunnen bemachtigen en zou er graag nog een willen hebben. Ook de Smokes zijn kostbaar, de goedkoopste die ik heb kunnen vinden wordt aangeboden voor 0.26 BTC.

Ordinals Smokes op Twitter: twitter.com/OrdinalsNFT

Ordinals Shards #8575 – #15651

Mijn opa verzamelde edelstenen. En als hij op reis ging nam hij altijd een paar bijzondere edelstenen mee. Als klein kind staarde ik altijd naar de schitteringen en mooie kleuren. Soms mocht ik er eentje uitzoeken. Toen ik de eerste Ordinal Shard zag moest ik meteen daaraan denken. Ze zien er fantastisch uit, want dat kan AI wel. Dat is meteen het enige wat mij persoonlijk iets minder aanspreekt, dat het AI art is, al kan daar ook nog veel werk in zitten. En bij de Ordinal Shards zijn er mooie keuzes gemaakt. Het zijn spectaculaire objecten en absoluut origineel. De eerste Shard was denk ik een sample, want nummer #8575. De andere 99 Shards zitten tussen #15533 en #15651. Er is nu een Shard te koop voor 0.185 BTC.

Website: ordinalshards.xyz

Ordinal Diamonds #10565 – #13375

Inkopper: Diamonds Are Forever. Deze diamonds staan in ieder geval voor altijd op Bitcoin. Het team achter Ordinal Diamonds was er vroeg en heeft een ervaren kunstenaar ingeschakeld. De diamanten zijn ontworpen door de Zuid-Afrikaanse kunstenaar Johnathan Schultz. Schultz heeft ook veel bijzondere fysieke kunstwerken gemaakt en werkt daarbij veel met edelmetalen en diamanten. 100 Ordinal Diamonds staan voor altijd op Bitcoin vanaf #10565 tot #13375. Een mooie sub 20k collectie. Een Ordinal Diamond is nu te koop vanaf 0.165 BTC.

Website: ordinaldiamonds.xyz

Algemene voorwaarden en privacyverklaring

Er kunnen geen rechten worden ontleend aan het gebruik OrdinalsKopen.nl en OrdinalsKopen.nl kan op geen enkele wijze aansprakelijk worden gesteld voor schade, op welke wijze dan ook, als gevolg van het gebruik van de website of de onmogelijkheid om deze website te gebruiken. OrdinalsKopen.nl verwerkt uw persoonsgegevens (IP-adres, locatiegegevens, gegevens over uw activiteiten op onze website, internetbrowser en apparaattype) door gebruik te maken van onze diensten en/of omdat u ons uw persoonsgegevens heeft verstrekt. Wij doen dat om te kunnen e-mailen in verband met onze dienstverlening. OrdinalsKopen.nl bewaart uw persoonsgegevens niet langer dan strikt noodzakelijk is. OrdinalsKopen.nl verstrekt gegevens in verband met onze overeenkomst of om te voldoen aan een wettelijke verplichting. OrdinalsKopen.nl neemt passende maatregelen om misbruik, verlies, onbevoegde toegang, ongewenste openbaarmaking en ongeoorloofde wijziging tegen te gaan en te voorkomen.