dinsdag, 11 april 2023

Een Ordinal kopen en te koop aanbieden

In het vorige artikel (Eenvoudig beginnen met Ordinals en een gratis Ordinal ontvangen) zijn we begonnen met Ordinals en hebben nu een Ordinal wallet. Dus wat ik nu ga doen is een Ordinal kopen.

Wat heb je nodig:

Er zijn verschillende Ordinal marktplaatsen, maar de grootste is op dit moment Magic Eden. Magic Eden heeft een groot aanbod en werkt gebruiksvriendelijk, daarom gaan we onze aankoop bij Magic Eden doen. Ga met de Chrome browser waar je de Xverse wallet hebt geïnstalleerd naar magiceden.io/ordinals.

De eerste 4 stappen:

 • Klik rechtsboven op “Connect wallet”. Let op! Doe dit alleen als je zeker weet dat je op de juiste website zit, connect nooit met onbekende websites!
 • Je krijgt een keuzescherm waar je jouw wallet kan kiezen, in dit geval dus Xverse.
 • Je krijgt nu een verzoek om jouw wallet te koppelen met Magic Eden, om dit te doen moet je op “Approve” klikken.
 • Je ziet nu rechtsboven jouw adres, klik daarop en je ziet de gegevens van jouw wallet. Je wallet is nu gekoppeld met Magic Eden.

De volgende 4 stappen:

 • Klik je op “My Items” dan zie je de items die in jouw wallet staan.
 • Open nu je Xverse wallet in het Chrome menu. Op dit moment hebben we nog geen Bitcoin om te kopen, dus dat moeten we eerst in orde maken.
 • Heb je al Bitcoin in een eigen Bitcoin wallet, dan kan je die versturen naar jouw Xverse Bitcoin ontvangstadres, klik op “Receive” en je ziet dit adres. Let op dat je nooit Bitcoin naar jouw Ordinals adres stuurt.
 • Een andere optie is om vanuit Xverse Bitcoin te kopen: klik op “Buy” en kies een aanbieder.

Nu is het even wachten tot de Bitcoin is ontvangen in Xverse en dan kunnen we door met de leuke stappen: het kopen van een Ordinal.

In dit geval ga ik een Ordinal Bull kopen, omdat dit mijn project is en er een mooie te koop staat. Over Ordinal Bulls zal ik in een ander artikel meer vertellen. Door naar de volgende stappen:

 • Ga naar Ordinal Bulls, door dit in te typen in het Magic Eden zoekveld.
 • Alle Bulls waar “Buy Now” bij staat zijn te koop aangeboden door bezitters.
 • Klik op “Buy Now” bij de Ordinal die je wil kopen en klik in het volgende scherm ook op “Buy Now”
 • Als het je eerste aankoop is bij Magic Eden krijg je een popup met “Prepare your wallet”, dit is een eenmalige actie en je hoeft alleen maar op de knop te drukken en daarna te bevestigen.
 • Bevestig dat je de “prepare wallet” actie wil uitvoeren.
 • Vervolgens krijg je een popup of je de aankoop wil voltooien, dat willen we natuurlijk.
 • De aankoop wordt gedaan en je hoeft alleen nog maar te wachten.

We hebben even gewacht en daar is de Bull in mijn eigen wallet. De aankoop is te zien bij “My items” op Magic Eden, maar uiteraard ook in de Xverse wallet.

Op Magic Eden kan je ook eenvoudig de Ordinal te koop zetten. Hiervoor moet Magic Eden de collectie horende bij de Ordinal wel hebben toegevoegd, in geval van Ordinal Bulls is dat dus zo. Kies het bedrag waarvoor je wil verkopen en klik op “List Now”. Dat was het!

Het mooie hiervan is dat de Bull nog steeds in eigen wallet staat, ook al staat die te koop. Dus veilig in eigen beheer. Uiteraard is er wel een contract gemaakt, dus stel iemand koopt hem voor het gevraagde bedrag, dan verdwijnt de Bull uit de wallet en komt er Bitcoin voor in de plaats.

In dit artikel hebben we alleen gebruik gemaakt van Magic Eden, maar er zijn natuurlijk veel meer marktplaatsen. De methode die we nu hebben gebruikt heet PSBT (Partially Signed Bitcoin Transaction) en dit is de veiligste methode, omdat je jouw Ordinal in eigen beheer houdt ook al zet je deze te koop. Dus zoek altijd een marktplaats uit die op dezelfde manier werkt.

Algemene voorwaarden en privacyverklaring

Er kunnen geen rechten worden ontleend aan het gebruik OrdinalsKopen.nl en OrdinalsKopen.nl kan op geen enkele wijze aansprakelijk worden gesteld voor schade, op welke wijze dan ook, als gevolg van het gebruik van de website of de onmogelijkheid om deze website te gebruiken. OrdinalsKopen.nl verwerkt uw persoonsgegevens (IP-adres, locatiegegevens, gegevens over uw activiteiten op onze website, internetbrowser en apparaattype) door gebruik te maken van onze diensten en/of omdat u ons uw persoonsgegevens heeft verstrekt. Wij doen dat om te kunnen e-mailen in verband met onze dienstverlening. OrdinalsKopen.nl bewaart uw persoonsgegevens niet langer dan strikt noodzakelijk is. OrdinalsKopen.nl verstrekt gegevens in verband met onze overeenkomst of om te voldoen aan een wettelijke verplichting. OrdinalsKopen.nl neemt passende maatregelen om misbruik, verlies, onbevoegde toegang, ongewenste openbaarmaking en ongeoorloofde wijziging tegen te gaan en te voorkomen.