maandag, 10 april 2023

Eenvoudig beginnen met Ordinals en een gratis Ordinal ontvangen

Het is nieuw, het is spannend, maar eigenlijk is het best makkelijk. In deze handleiding leg ik je stap voor stap uit hoe je kan beginnen met Ordinals en aan het eind er zelfs een gratis kan ontvangen.

Wat heb je nodig:

 • Chrome browser
 • 15 minuten

We beginnen met een Ordinals wallet, in dit geval Xverse. Er zijn ook andere alternatieven, maar Xverse is gebruiksvriendelijk en wordt veelgebruikt. Ga in Chrome naar https://www.xverse.app en download de app. Deze wordt geïnstalleerd in Chrome.

Hieronder zie je de eerste 4 stappen:

 1. Create wallet.
 2. Backup now.
 3. Bewaar je herstelzin heel erg goed en laat deze aan niemand zien! Herstelzin weg = Ordinals weg. Dus heel erg belangrijk.
 4. Kies een wachtwoord.

De volgende 4 stappen:

 1. Je hebt nu een wallet, het eerste scherm is je normale Bitcoin wallet.
 2. Als je op receive klikt zie je jouw Bitcoin ontvangstadres. Gebruik deze alleen voor Bitcoin en nooit voor Ordinals!
 3. Klik op de icon met 4 vierkantjes onderin, je ziet nu je Ordinals wallet.
 4. Als je op receive klikt zie je jouw Ordinals ontvangstadres. Gebruik deze alleen voor Ordinals en nooit voor Bitcoin! Klik op het kopieer icon om je Ordinals ontvangstadres te kopiëren, die gaan we hierna gebruiken.

Dan is er nog een stap in Xverse:

 • Klik op het settings icon en zet “Display Ordinals” aan.

Je hebt nu een Ordinals wallet en bent klaar om je eerste Ordinal te ontvangen. Laten we er eentje gratis aanvragen. Het project Dogesats geeft vaak gratis Ordinals weg aan volgers (zolang de voorraad strekt waarschijnlijk), dus laten we dat proberen. Volg @dogesats op Twitter en ga naar de volgende tweet en vul je Ordinals ontvangstadres in: https://twitter.com/dogesats/status/1644591048998502402.

Dogesats.com giveaway

Het kan even duren voordat Dogesats de gratis Ordinal verstuurt, soms wel 24 uur, maar je hoeft daar verder niks voor te doen.

In de volgende handleiding laat ik zien hoe je makkelijk Ordinals kan kopen en te koop kan aanbieden.

Algemene voorwaarden en privacyverklaring

Er kunnen geen rechten worden ontleend aan het gebruik OrdinalsKopen.nl en OrdinalsKopen.nl kan op geen enkele wijze aansprakelijk worden gesteld voor schade, op welke wijze dan ook, als gevolg van het gebruik van de website of de onmogelijkheid om deze website te gebruiken. OrdinalsKopen.nl verwerkt uw persoonsgegevens (IP-adres, locatiegegevens, gegevens over uw activiteiten op onze website, internetbrowser en apparaattype) door gebruik te maken van onze diensten en/of omdat u ons uw persoonsgegevens heeft verstrekt. Wij doen dat om te kunnen e-mailen in verband met onze dienstverlening. OrdinalsKopen.nl bewaart uw persoonsgegevens niet langer dan strikt noodzakelijk is. OrdinalsKopen.nl verstrekt gegevens in verband met onze overeenkomst of om te voldoen aan een wettelijke verplichting. OrdinalsKopen.nl neemt passende maatregelen om misbruik, verlies, onbevoegde toegang, ongewenste openbaarmaking en ongeoorloofde wijziging tegen te gaan en te voorkomen.