dinsdag, 11 april 2023

The Making Of Astronaut Bull

Een kijkje achter de schermen bij het maken van een van de meest speciale Ordinal Bulls, de Astronaut.

Ordinal Bulls is mijn eigen project en alleen te vinden op Bitcoin. Het was geweldig om samen te werken met Yurii Yeltsov voor dit project. Yurii is een groot talent en heeft eerder gewerkt aan grote projecten, zoals Hypebears. Ik word vaak verweten dat ik te precies ben, bijna obsessief. Dus Yurii werd af en toe flink gek van me…

Toen ik Ordinals ontdekte zijn we meteen begonnen met het artwork. Het moest een collectie worden speciaal gemaakt voor Ordinals met referenties naar Bitcoin onderwerpen en het moesten natuurlijk Bulls worden, want iedereen houdt van een Bull markt. Iedere keer als een Bull klaar was heb ik die meteen inscribed op Bitcoin, daardoor is de eerste Bull inscription #42945 en de laatste #366913. We hadden het sneller kunnen doen, maar dan was dat ten koste gegaan van de kwaliteit en dat was geen optie. Toch is het gelukt om 100 Bulls onder de 100k inscriptions te krijgen. En dat in hoge kwaliteit.

Iedere Bull is handgemaakt. Normaal gesproken wordt voor een NFT collectie eerst een basis object gemaakt en een heleboel accessoires/eigenschappen, vervolgens worden automatisch combinaties gegenereerd. Bij de Bulls ging dit heel anders. Doordat de Bulls 3D zijn verschilt de lichtinval per Bull afhankelijk van de accessoires of eigenschappen, ook moest er vaak een net iets andere lichtinval worden toegepast, omdat bepaalde elementen dan mooier waren. Dit was een enorm tijdrovend en intensief proces. 3D moet namelijk worden gerenderd. Je maakt de vormen, stelt de verlichting in, camerahoek, enz. En vervolgens kost het renderen tijd. En bij iedere aanpassing moet je dus opnieuw renderen. Het is geen kwestie van stapje terug zoals in Photoshop.

De taakverdeling was dat ik bedacht hoe een Bull eruit moest zien en dat aan Yurii uitlegde aan de hand van omschrijving, photoshop schetsen en foto voorbeelden. Hij liet daar zijn eigen creativiteit op los en daar kwam een Bull uit. Vervolgens kwam ik met feedback, voerde hij wijzigingen door en kwam ik weer met feedback… Eindeloos soms, sorry Yurii… Gelukkig hadden we hetzelfde doel: het moest perfect. Het staat tenslotte voor altijd op Bitcoin.

Ik ben trots op alle Bulls, maar de Astronaut is extra speciaal voor me. Omdat we wisten dat deze complex zou zijn en al vanaf dag 1 op de to-do stond. Tussen de andere Bulls door maakte Yurii soms al wat schetsen. Waardoor de Astronaut steeds meer ging leven en er bij ons allebei een steeds beter beeld ontstond van hoe het moest worden.

Het begon allemaal met de helm. Die astronauten helm die we allemaal kennen, met dat glimmende goudkleurige vizier en waanzinnige reflectie. Een rose gouden spiegel in de ruimte.

Hieronder een aantal van de varianten die we hebben gemaakt. Omdat het een Bull is en geen mens, moest de helm wel passen, maar er ook mooi en herkenbaar uitzien. Er moest dus voldoende ruimte zijn voor de oren en hoorns, maar niet lomp worden. De groene en rode lijnen zijn een voorbeeld van mijn aanwijzingen.

Hieronder een aantal foto’s die we als voorbeeld hebben gebruikt. Het moest geen exacte kopie worden en nog ruimte zijn voor creativiteit en fantasie. Dus we hebben bijvoorbeeld de scharnieren van de helm aan de buitenkant laten zitten.

Toen we al vergevorderd waren met de basis vorm van de helm begonnen we met het pak. Het moest een herkenbaar astronauten pak worden met de ingewikkelde elementen die het zo interessant maken. We hebben ook nog gekeken hoe oranje zou staan, vanwege de Bitcoin kleur, maar wit was veel mooier.

Op een astronauten pak zitten natuurlijk de mooie emblemen, dus ook die moesten terugkomen. En dat gaf ook de kans om Bitcoin referenties toe te voegen. Ieder embleem is zelf ontworpen. De tekst “WAGMI” staat voor “We’re All Gonna Make It”, een bekend motto onder Bitcoiners om elkaar een steun in de rug te geven op momenten dat Bitcoin even niet richting de maan gaat. Onze Astronaut heet natuurlijk S. Nakamoto, want ook Bitcoin is “One small step for man, but a giant leap for mankind”.

Na het pak kwam het finetunen van de kleuren, lichtinval, achtergrond en weerspiegeling. Dit was een langdurig en intensief proces, omdat iedere kleine wijziging grote gevolgen kan hebben. Het vizier bijvoorbeeld kan er mooi uitzien bij bepaalde verlichting, maar het pak is dan veel te donker. Dus het was een kwestie van heel veel proberen en dus heel veel renders… Het was ook heel moeilijk om de perfecte weerspiegeling te krijgen in het vizier, het moest lijken alsof de Astronaut op de maan stond en naar de aarde keek. Ik denk dat dat mooi is gelukt.

Iedere Bull die klaar was lieten we even rusten, om daarna nog een keer met een frisse blik te kijken. Dus ook bij de Astronaut, daardoor kwamen we erachter dat het vizier aan de binnenkant van de helm in de wang van de Bull sneed. De helm moest dus weer worden aangepast, want het moest perfect.

Het eindresultaat zijn Yurii en ik erg trots op en ik hoop dat jullie het kijkje achter de schermen interessant vonden. Ik wil ook nog een artikel maken over de gehele Ordinal Bulls collectie en ook het proces achter de Piloot. De hele collectie is te zien op: OrdinalBulls.com.

De Astronaut
Algemene voorwaarden en privacyverklaring

Er kunnen geen rechten worden ontleend aan het gebruik OrdinalsKopen.nl en OrdinalsKopen.nl kan op geen enkele wijze aansprakelijk worden gesteld voor schade, op welke wijze dan ook, als gevolg van het gebruik van de website of de onmogelijkheid om deze website te gebruiken. OrdinalsKopen.nl verwerkt uw persoonsgegevens (IP-adres, locatiegegevens, gegevens over uw activiteiten op onze website, internetbrowser en apparaattype) door gebruik te maken van onze diensten en/of omdat u ons uw persoonsgegevens heeft verstrekt. Wij doen dat om te kunnen e-mailen in verband met onze dienstverlening. OrdinalsKopen.nl bewaart uw persoonsgegevens niet langer dan strikt noodzakelijk is. OrdinalsKopen.nl verstrekt gegevens in verband met onze overeenkomst of om te voldoen aan een wettelijke verplichting. OrdinalsKopen.nl neemt passende maatregelen om misbruik, verlies, onbevoegde toegang, ongewenste openbaarmaking en ongeoorloofde wijziging tegen te gaan en te voorkomen.